web analytics
Image Image Image Image Image
Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Scroll to Top

To Top

Hotell Ett av mina största intressen är att resa. Därför har jag gjort en del resesidor och nischade hotellbokningssidor. Just nu har jag sidor om Hotell på Lidingö, hotell i Jönköping, hotell i Norrtälje och Hotell i Kista. Så fort en ny sidan om hotell lanseras kommer det upp ett blogginlägg i den här kategorin.

11

Nov
2009

No Comments

In Hotell
Projekt

By Billy

WordPressinstallation som inte vill indexeras i Google

On 11, Nov 2009 | No Comments | In Hotell, Projekt | By Billy

Nu var det ett tag sedan jag lanserade JonkopingHotell.se, en sida om Jönköping Hotell. Efter lansering väntade jag ett par dagar för att se om Google ville snappa upp hemsidan och lägga in den i sitt index.

Tre dagar senare orkade jag inte vänta mer och skrev lite blogginlägg som jag sedan pushade (mha pusha.se). Detta brukar göra susen men icke. Jag kände att en utredning behövdes för att komma fram till varför sidan inte indexerades.

Site explorer är en tjänst från yahoo som låter dig söka på inlänkar som leder till din sida. En sökning på jonkopinghotell.se gav 99 inlänkar och 0 indexerade sidor. 99% av inlänkarna kom från MFA (Made for ads)-sidor och en länk kom från ett känt svenskt webforum. Jag följde länken och kom till en försäljningssida av domännamnet ifråga, från 2007. Det stod i tråden att hemsidan har varit parkerad dvs det har bara visats annonser på den. Har detta gjort att Google har lagt ett filter på domänen?

Jag använder mig ofta av Open Source-systemet WordPress när jag gör hemsidor och jag har aldrig stött på problemet att Google inte vill indexera sidan efter lite blogginlägg med inlänkar. Frustrerad som jag var så skrev jag en Tweet och fick ett svar från Joacim Ståhl som bad mig kolla på robots.txt.

Robots.txt innehöll följande:

User-agent: *
Disallow:

Jag har inte ändrat i Robots.txt utan detta genereras automatiskt. För att lösa problemet skapade jag en fil med namnet robots.txt och la den i roten på wordpressinstallationen.

I filen la jag in följande:
User-agent: *
Allow: /

Google har inte hämtat hem min senaste robots.txt så jag vet inte om det här är lösningen, hoppas hoppas.

Har du några liknande erfarenheter? Har du haft problem med indexeringen på Google?

Follow on Bloglovin

Liknande inlägg:

  1. Boka hotell i Jönköping

Tags | ,

Submit a Comment