web analytics
Image Image Image Image Image
Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Scroll to Top

To Top

iPhoneutvecklare 2010 blev jag anställd som iPhoneutvecklare och tänkte passa på att skriva lite om iPhoneutveckling här i min blogg. Inläggen kommer att ta upp saker man bör veta när man funderat på att börja utveckla för iPhone och hur det är att vara anställd som iPhone utvecklare. Jag jobbar för närvarande på bloggläsartjänsten bloglovin.com och kan därför inte konsulta för att göra iphoneappar, men jag kan varmt rekommendera det Stockholmsbaserade appföretaget Codebeat.se.

03

Sep
2010

2 Comments

In iPhoneutvecklare

By Billy

Bli iPhoneutvecklare – Vad behöver man?

On 03, Sep 2010 | 2 Comments | In iPhoneutvecklare | By Billy

xcode

Nu är det en vecka sedan min kurs i iPhoneutveckling tog slut och jag har under kursens gång fått en del frågor om hur man börjar utveckla appar för iPhone. I det här inlägget tänkte jag skriva ner lite grundläggande saker som behövs för att börja utveckla egna appar och i nästa inlägg tänkte jag skriva lite mer tips om vad som är bra att kunna.

Vad krävs för att utveckla iPhoneappar?

1. En Mac – Först och främst krävs det att du har tillgång till OSX vilket indirekt betyder att du måste ha en Macintosh, viktigt är att den har en Intelprocessor så de gamla macarna med PowerPcprocessorer fungerar alltså inte.

Varför jag skriver indirekt är för att man kan, det är dock inte tillåtet av Apple, installera OSX på en Pc. Detta kan kräva lite pillande men jag har fått det att fungera på en bärbar Sony Vaio en gång i tiden. Jag går inte in på det något mer men sök efter OSx86 eller Hackintosh så får du tips på hur det går till…

2. Utvecklingskonto – På http://developer.apple.com skapar du kostnadsfritt ett konto för att kunna ladda ner de utvecklingsprogram som behövs för att bygga en egen app. Om man vill kunna publicera och sälja sin app på Appstore så krävs dock ett betalkonto som kostar 99$ per år, betalkontot krävs även om du vill kunna prova din app på din telefon.

3.Xcode och iOS SDK – För att utveckla applikationer till iPhone och Macintosh krävs Apples egna utvecklingsprogram Xcode som kan hämtas gratis på http://developer.apple.com samt iOS SDK som hämtas på samma sida, även de gratis.

4.Kunskap – Att utveckla en app kräver kunskap om objektorienterad programmering och språket objektive-c (obj-c).

5.Idé och driv – När du har löst punkterna ovan så är det bara att köra igång!

I nästa inlägg tänkte jag gå in på hur du hittar bra information om iOS SDK, vilka böcker jag tycker är bäst samt tre exempel på appar som vi fick lära oss att göra under iPhoneutvecklingskursen.

Vad tycker du?

Kommentera gärna det här inlägget. Vad vill du se i kommande inlägg? Har jag skrivit något tokigt? Var det läsvärt? Alla kommentarer uppskattas :)

iPhonetillbehör

Du har väl inte missat att jag säljer iPhone tillbehör i min butik? Nu har det även kommit in lite tillbehör till iPhone 4 , bl.a det populära fodralet Switch Easy Nude :)

Follow on Bloglovin

Liknande inlägg:

  1. iPhoneutvecklare flyr till WP7?

Tags | ,

Comments

  1. Tackar! Synd att man måste betala $99 för att få testa appar på sin egen telefon! (Android är minsann gratis…)

Submit a Comment