web analytics
Image Image Image Image Image
Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Scroll to Top

To Top

iPhoneutvecklare 2010 blev jag anställd som iPhoneutvecklare och tänkte passa på att skriva lite om iPhoneutveckling här i min blogg. Inläggen kommer att ta upp saker man bör veta när man funderat på att börja utveckla för iPhone och hur det är att vara anställd som iPhone utvecklare. Jag jobbar för närvarande på bloggläsartjänsten bloglovin.com och kan därför inte konsulta för att göra iphoneappar, men jag kan varmt rekommendera det Stockholmsbaserade appföretaget Codebeat.se.

Ehandel, plugg och iSommarlov

On 10, Maj 2010 | No Comments | In iPhoneutvecklare, Projekt, Utbildning | By Billy

Nu har det varit tyst i bloggen ett tag, det står inte stilla i mitt liv, snarare tvärtom!


Året 2010 har inte riktigt blivit som jag tänkt och tur är väl kanske det?

Startade webbshop

Om du har följt mig på bloggen och kanske även på Twitter så vet du att jag har startat en webbshop med iPhone-tillbehör. Uppstarten var hårdare än vad jag trodde men jag blev väldigt rik på nya kunskaper och erfarenheter, tanken var ju i första han att lära mig hela uppstartsprocessen om jag behöver jobba som konsult inom ehandel i framtiden.

Hur har det gått?

Enligt mig har det gått bra, jag är inte överöst med beställningar men det har faktiskt blivit några kronor sedan starten. De första månaderna så stod det väldigt stilla men i samband med en placering på Googles förstasida vid en sökning på ”iPhone tillbehör” så har det trillat in en del beställningar.

Vad händer framöver?

Jag har iPad-tillbehör på ingång och tänker satsa lite hårdare på sökmotorsoptimering och annan marknadsföring för att se vad som fungerar :)

Plugget gasar på och kör över..

Anledningen till dåliga uppdateringar på min blogg har med plugget att göra, har man gett sig in i leken..

Det är tråkigt att säga det men jag trodde aldrig att plugget skulle bli så här krävande som det faktiskt är. Jag förstår att det är annorlunda när man pluggar på universitet/högskola jämfört med gymnasium men att proppa eleverna fulla med uppgifter är inte enligt mig hårt utan snarare dumt.

Alla lär sig saker olika, jag är sådan att jag vill se en föreläsning, få en uppgift/laboration och sedan ha lite egen tid till att prova på det man har lärt sig. Idag hinner jag inte ens med att göra en laboration innan en annan sparkar mig i baken, trist!

Som det ser ut nu så blir det halvtidsplugg för mig i höst, dels för att kunna labba med egna projekt men också för att faktiskt lära mig på riktigt och inte bara behöva stressa klart laborationer och råplugga inför ett prov dagen innan.

Sommarlov, gräset är så grönt..

mui_ne2

Det låter konstigt men nu är det inte långt kvar till sommaren och lov, eller? Ja och nej får jag lov att säga. Jag har kommit på Umeå universitets iPhoneutvecklarkurs som går av stapeln i sommar. Förhoppningsvis kommer det hjälpa mig till en karriär som iPhoneutvecklare.

Jag har hela tiden planerat att ta sommarlovet till att utveckla egna idéer, förbättra befintliga projekt och sist men absolut INTE minst ta hand om mig själv dvs spendera tid med mina kompisar, familj och flickvän.

Planen spricker inte men den ändras för att allt ska fungera. Det som jag vill få gjort i sommar är:

  • Marknadsföra iPhonetillbehör och de nya iPadtillbehören som snart kommer in.
  • Utveckla iPhoneappar
  • Lite uppfräschning av webbshoppen.
  • Ta det lugnt och samla energi!
Follow on Bloglovin

Liknande inlägg:

  1. Fest, tips och ehandel!

Tags | , , , , , ,

Submit a Comment