web analytics
Image Image Image Image Image
Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Scroll to Top

To Top

Projekt

16

Jun
2010

One Comment

In Projekt
Utbildning

By Billy

Fest, tips och ehandel!

On 16, Jun 2010 | One Comment | In Projekt, Utbildning | By Billy

Sommaren och lov är här, tack och lov!

Det här är mitt första sommarlov sedan jag gick ut gymnasiet (4-5 år sedan) och det är inte riktigt ”som förr”.

Den 4e juni tog gymnasieeleverna på Lidingö studenten och jag fick äran/chansen/stå-ut-med att få åka studentflak. Jag kan nog garantera att det här var sista gången :) Kul var det men kallt och bra svinigt.

På kvällen bar det av till webbparty hos Dreambuilders i deras nya lokaler på ringvägen. Andreas Bard och Jakob Naredi bjöd på öl, tilltugg och trevlig stämning.

Dreambuilders har nyligen lanserat en sida där du kan söka efter Billiga resor, perfekt inför semestern, du hittar den på adressen resebokningen.se.

Om du är intresserad av att tjäna pengar på internet så kan jag samtidigt tipsa om Andreas Bard’s video om affiliatemarknadsföring.

Så vad händer på sommarlovet då?

Ett lov är ju ett lov och då ska man vara ledig.

När det var dags att söka sommarkursen i våras så chansade jag och sökte in till en kurs i iPhoneutveckling på Umeå universitet. Anledningen till att jag skriver chansade var för att jag på flera håll hade hört att det skulle vara nästan omöjligt att komma in med tanke på antalet som sökte.

Gissa vad? Jag kom in! Wihoo , in med ny och bra kunskap, ut med allt vad ledighet heter :)

Nu är det dock så att kursen är på halvfart och utan föreläsningar, dvs bara uppgifter som skall göras och självstudier är lite min grej. Fram tills nu har jag också satsat en del på ehandel och min första butik som säljer iPhone-tillbehör, vilket du inte kan ha missat om du följer min blogg eller mitt twitterflöde.

Så varför ehandel?

Jag har ett stort intresse för att lära mig nya saker och efter att ha provat på SEO kombinerat med affiliatemarknadsföring så kom jag fram till att det vore kul att sköta allt själv istället. Det är så kul att jag skriver ner alla nya erfarenheter och sedan analyserar vad som gick bra/dåligt/fel och vad som kan göras bättre i senare projekt.

En sak som jag verkligen har kommit fram till är att erfarenheter är inget man kan läsa sig till. Tro mig, jag har läst mycket om ehandel, i forum, i bloggar, guider osv. Det är först efter jag har fått prova på att driva en butik som jag verkligen känner mig någorlunda klar i hur det funkar.

Nästa steg?

Nästa steg är att satsa hårdare på marknadsföringen av min butik. Kanske startar jag en till nischad nätbutik?

Fokusen de kommande veckorna kommer att ligga på semester och sommarkursen för i höst hoppas jag på att få utveckla skarpa iPhoneappar. Till min hjälp har jag Gurun inom iPhoneutveckling, Anders Färdigh :) som ska ha ett stort tack för att jag får störa med frågor lite då och då..

Follow on Bloglovin

Liknande inlägg:

  1. Ehandel, plugg och iSommarlov

Tags | , ,

Comments

  1. Många bollar i luften kan man säga, härligt! =) Lycka till med allt!

Submit a Comment