web analytics
Image Image Image Image Image
Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Scroll to Top

To Top

Utbildning

02

Nov
2009

2 Comments

In Utbildning

By Billy

Projektet är nu redovisat!

On 02, Nov 2009 | 2 Comments | In Utbildning | By Billy

Nu så är projektarbetet avslutat och min redovisning är klar. Det fanns bara två betyg man kunde få, underkänt eller godkänt, jag fick de senare :)

För att summera projektet så har jag valt att skriva min första riktiga bloggpost till Billyohgren.com

Ett givande projekt!

Det här projektet har verkligen varit givande. När jag först fick reda på att vi skulle göra en Xhtml/css sida hade jag svårt att hitta inspiration. Jag såg framför mig en statisk ”tråkig” hemsida, någon som jag har gjort förut.

Efter lite outside-the-box tänkande kom jag på den smarta idéen att göra ett wordpresstema. Då slipper jag göra en statisk sida, det uppfyller kraven för projektet (xhtml/css) och jag känner att jag kan utvecklas och lära mig något nytt.

Som min lärare sa, man har ju modifierat redan befintliga wordpressteman innan. Det är relativt lätt och går snabbt men man får det inte precis så som man vill ha det, och sist men inte minst, man har inte gjort allt själv!

Problem under projektets gång.

Projekttiden var två veckors halvtidsjobb och jag tycker att jag har disponerat tiden väl. De problem jag har stött på har till större del varit positionering av divvar. Min footer låg mitt på sidan, menyn blev två rader, ”kontakta mig” knappen la sig fel osv.

Redovisning

Redovisningen gick till på följande vis: Vi kopplade upp oss som vanligt till vårt digitala klassrum med programmet Adobe connect, som för övrigt fungerade väldigt bra idag men har haft en del problem med eftersläpande ljud och skärmdelning b.la

Redovisningstiden var fem till tio minuter vardera och jag tror jag lyckades med iaf fem minuter. Det var lite svårt att få ett flow när man redovisar på distans eftersom man inte får någon feedback i form av ansiktsuttryck osv. Att sitta och prata med sig själv framför datorskärmen är en konst :) Jag tror dock att min redovisning blev lyckad och att jag har lyckats inspirera några att börja med WordPress.

Bakläxa

Jag fick ett nerslag, ”WCAG” Web Content Accessibility Guidelines. Vilket kort och gott är hur jag har tänkt att besökare med sämre syn, färgblindhet osv ska kunna navigera på min sida. Här fick jag en blackout och hade helt glömt bort vad innebörden av WCAG är.

Jag har inte lagt ner så mycket extra tid till just WCAG. Vad jag har gjort är något som jag tycker är självklart inte bara ur WCAG-synpunkt. Menynalternativen har Titletaggar, bilder har alt-texter osv.

Att göra en ny stilmall för större text anser jag inte är nödvändigt eftersom det går bra att använda ctrl + eller kringla + för att förstora texten.

Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Tags | ,

Comments

  1. Sidan har ju blivit bra så du borde vara nöjd. Vi får se om jag klarar mig på onsdag, haha jag är nervös.

  2. Sidan blev riktigt trevlig! Med tanke på att du nämner text-storleken så tycker jag den är bra, isf sitter jag på en dator med 13** upplösning men texten syns bra och är väldigt läsbar! Ska själv börja koda ett nytt wordpresstema under dagen :)

Submit a Comment