web analytics
Image Image Image Image Image
Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Scroll to Top

To Top

Projekt

08

Feb
2010

No Comments

In Projekt
Utbildning

By Billy

Vad händer 2010?

On 08, Feb 2010 | No Comments | In Projekt, Utbildning | By Billy

Mål för 2010

Nu var det ett tag sedan jag publicerade ett riktigt inlägg och nu tycker jag det är dags att berätta vad som händer i stugan, eller, på kontoret och i mitt liv snarare :)

För ett tag sedan så skrev jag ett inlägg om året 2009 och mina mål för 2010. Som jag skrev så kommer säkert målen att ändras och fyllas på. Så här såg målen ut i mitt inlägg:

  • Fortsätta plugga och utveckla mina kunskaper
  • Försöka generera mer avslut på mina projekt och tjäna lite extra pengar
  • Försöka sälja hemsidor och domännamn som jag tror någon annan kan förvalta bättre
  • Träna mer! Att sitta framför datorn varje dag tar på hälsa och psyke, därför måste jag ut och jogga + styrketräna
  • Samarbeta och konsulta kundjobb med webbyrån Cubeart

Plugget

Att fortsätta plugga har jag lyckats med ;) och utveckla mina kunskaper måste jag verkligen säga att jag har uppnått hittills, ca 1 månad in i termin 2. Jag har börjat läsa Javascript, ett språk som jag aldrig har tänkt fördjupa mig i direkt. Vissa uppgifter är lite kluriga men problemlösning är väldigt kul och med Johan Leitet som lärare så går allt som en dans.

Jag vill samtidigt passa på att promota Wp-tv där just Johan är ”programledare” och snackar nyheter på webben och lite studentrelaterade ämnen.

Generera mer avslut

Nu är vi inne på årets andra månad och genom att skåda mitt saldo på Tradedoubler kan jag inte säga att min plånbok är fet. Jag har lyckats generera en del avslut på Gratis Visitkort men Hotellbokningar av Hotell på Lidingö är det tyvärr sämre av. Endast 2 bokningar i år. Är det inte längre populärt att besöka Lidingö ? :)

Sälja hemsidor och Domäner

Det här målet är ännu inte uppnått men jag har skrivit en lista på mina domännamn till salu och jag har via mail diskuterat priser så vi får se vart de leder.

Träningen..

Varje tisdag träffas ”c-laget” i handbollen och springer av sig. Konstigt nog spelar vi inte handboll :) Basket, fotboll och innebandy är det som gäller och svetten lackar varje gång. På helgerna spelar jag handbollsmatch och jag försöker promenera och jogga på vardagarna för att hålla mig i fokus. Hur det går? Vissa veckor går det jättebra men av någon konstig anledning så prioriterar jag bort träningen när jag har mycket att göra trots att jag blir effektivare efter träning.

Samarbete med CubeArt

Min kära kompis Philip som nu befinner sig på resande fot driver en webbyrå med namnet Cubeart. Philip är väldigt duktig på design men kan behöva lite kodningshjälp och jag är raka motsatsen. Vi har inget samarbete inplanerat just nu men det är nog bäst så eftersom det finns annat som tar upp tiden, times change om vi säger så :) . Behöver du en duktig webbdesigner så tycker jag inte att du ska tveka på att höra av dig till Philip.

Nya mål för 2010

Inte helt oväntat så har nya mål växt fram. Jag ska starta en webshop!

Jag har länge tyckt att ehandel verkar intressant men har inte riktigt känt att jag har kapitalet och kunskapen att starta en egen ebutik. I december började jag se över marknaden för de prylar som jag skall sälja och skrev sedan en affärplan. Jag har inte studerat någon ekonomikurs eller liknande så affärsplanen fick bli på mitt eget vis. Efter det så skrev jag även en marknadsplan och allt kändes så rätt.

I januari så anlände mina första produkter. Nu var det dags att utvärdera, fotografera och lägga in dem i webbshoppen. I veckan så kommer andra leveransen för att dryga ut sortimentet lite och så fort jag har skrivit kontrakt med moneybookers som ska stå för kortbetalningarna så är det dags för lansering av butiken.

Fokus!

Det absolut viktigaste målet som jag hela tiden påminner mig själv om är FOKUS. Skolan ska alltid gå i första hand, jag ska klara alla kurser och inte hamna på efterkälken.

Webbshoppen kommer få högsta prio brevid skolan och förhoppningarna är stora.

Anledningen till målet fokus är för att jag har haft tendenser att göra mycket som inte ingår i min egentliga verksamhet. Jag har tagit på min datorreperationsjobb, datorutbildningar och annat som gör mig ofokuserad på de som jag faktiskt vill jobba med.. Webben!

Jag funderar på att hela tiden dela med mig av mina erfarenheter som ny ehandlare här på bloggen. Skulle det vara intressant?

Det är kanske inte jättesvårt att starta en webbshop som går runt om man har ett fett startkapital. Det jag försöker göra är att starta en webbshop som student och en budget därefter och sedan få den att bli vinstdrivande.

Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Tags | , ,

Submit a Comment