web analytics
Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Allmänt

Vad hände?

On 07, Dec 2019 | No Comments | In Allmänt, iPhoneutvecklare, Sökmotoroptimering | By Billy

Nu var det snart 8 år sedan jag skrev något i denna blog, en plats där jag förut spenderade mycket tid tillsammans med både twitter, facebook och bloggy.

Majoriteten av min tid gick till att utveckla appar för iOS, sökordsoptimera och försöka tjäna pengar på affiliate.

Snabbspola till 2019 så har jag numer erfarenhet av att jobba med Swift för både iOS men också på serversidan (med Vapor), jag har kodat diverse tjänster där hela stacken varit i javascript (node/koa.js, react samt react native), dockerimages har byggts av en byggrobot från CircleCI som sedan har deployats till Google Cloud Services med hjälp av Kuberenetes.

Vad händer härnäst?

Jag tänkte fräscha upp mina SEO-kunskaper med allt vad det innebär. Steg 1 blir nog att börja skriva mer, Chrome har fått några bra extensions installerade för att lätt kunna se sökvolymer i Googles SERP.

Bug bounty hunting är något som legat högt upp på min ”att lära mig-lista” i flera år. Ett konto på Hackerone är skapat och jag har börjat läsa massor av buggrapporter för att få en förståelse av de vanligaste buggarna.

Vue.js lockar mig lite. React är fint men det finns en del saker jag inte är helt kompis med, och det är alltid kul att se sig omkring.

Flutter. React-native var en stor besvikelse för mig som har programmerat objective-c och Swift för iOS. Jag hoppas på att Flutter gör det bättre än RN.
Men varför skulle man vilja överge native för cross-platform? I små små startups där man vill kunna testa features snabbt så känns det inte lönt att ha två kodbaser för mobilappar (iOS och Android).

Det var allt för denna gång, hoppas det inte dröjer 8 år till innan nästa inlägg :)

16

Jan
2012

No Comments

In Allmänt
iPhoneutvecklare

By Billy

Bloggen får ny design

On 16, Jan 2012 | No Comments | In Allmänt, iPhoneutvecklare | By Billy

Nu är det dags för nya tag, det är ju ändå nytt år och allt.

Min blogg får ett nytt utseende som hela tiden kommer att bättras på och jag utlovar mer blogginlägg, som förhoppningsvis kommer att vara lite längre och hålla hög kvalité.

Först ut kommer ett inlägg om mina mål för 2012 där personligt varumärke och mitt liv som iPhoneutvecklare kommer att vara två stora punkter.

Om ni undrar varför jag valde en bild på en wokpanna så är det en del av mina mål för 2012, jag ska nämligen lära mig att göra den thailändska rätten Pad thai så som den smakar i Thailand :)

Håll utkik, mitt inlägg kommer upp inom kort :)

 

Min första .me-domän och eventuellt en iOS app

On 09, Dec 2011 | No Comments | In Allmänt, iPhoneutvecklare, Projekt | By Billy

Jag har registrerat min första domänadress under toppdomänen .ME , om detta var ett klokt val vet jag inte ännu men det gick inte att hålla sig när jag såg att Hotell.me var ledig.

Read more…

07

Sep
2011

2 Comments

In Allmänt

By Billy

EK11 – Kollot för nätentreprenörer

On 07, Sep 2011 | 2 Comments | In Allmänt | By Billy

Nu är det äntligen dags för mig att skriva en summering av EK11, som är förkortningen av Entreprenörskollo 2011.

Kollot har nu pågått tre år i rad varav jag har blivit inbjuden (precis, invites only) de två senaste åren.

Väl nere i Falkenberg pratas det SEO, affiliate, entreprenörsskap osv samtidigt som EK-gänget umgås, grillar och lirar fotboll.

Om du följer min blogg så har du säkert läst några inlägg om EK11 där jag bland annat skrev om projekt som jag jobbade med under kolloveckan.

Likt andra unconferences (Läs mer på wikipedia) så hade vi en så kallad grid med ett schema över sessions vi skulle avverka under veckan. Här fanns ämnen som konverteringsoptimering, hur man använder facebook pages, ehandel osv osv.

Den största punkten på schemat var egna projekt, där man fick välja ut ett projekt, presentera det för deltagarna och sedan få feedback.

Jag valde min sida om Hotell i Norrköping där jag ännu inte har hunnit med att applicera den feedback jag fick. Det är lätt att bli lite blind när man kodar en hemsida och detta märktes när man fick konstruktiv kritik :)

Anders Granström fick leda den första presentationen med hans tjänst som underlättar när man vill skapa en önskelista samt bjöd på en exklusiv förhandsvisning av en ny, icke lanserad version. Jag tror nog aldrig jag har sett någon anteckna så fort som Anders, vi öste på med förslag som jag tror uppskattades (dock ej av programmeraren ;) )

Johan E Johansson som var ny för i år på kollot berättade om Fyndgatan vilket är en tjänst som hjälper besökaren att hålla reda på fynd, med procentuell prisnedgång osv. Mycket snyggt!

Benny ”Biljetten” Kvist , biljetten eftersom han äger och är grundare av tjänsten biljett.com berättade om sitt nystartade projekt som hjälper dig att hitta rätt när du ska köpa matkasse, du vet det där nya trendiga sättet att köpa mat på? Ett exempel på en populär matkasse är ju Linas matkasse som du säkert sett på tv.

Grabbarna på Dreambuilders, Andreas bard och Jakob Naredi valde att köra en brainstormingsession om bra resetjänster som vi ville ha utvecklade. Jag tänker inte skvallra om dem nu men vi kom fram till ett par fina idéer.

Jonny Elofsson pratade ganska självklart om Sveriges bästa affiliatenätverk som heter Adrecord. Vi pratade om tjänster som kan locka över mer publishers, och jag själv försöker flytta så mycket jag bara kan till Adrecord pga den underbara servicen och kunskapen som finns.

Johannes uteblev tyvärr då han gärna ville hävda sig att han tjänar pengar passivt, så han passade på att sova lite och bara köra på attityden passiv inkomst :)

15

Aug
2011

3 Comments

In Allmänt
Tips

By Billy

#ek11 entreprenörskollot i falkenberg

On 15, Aug 2011 | 3 Comments | In Allmänt, Tips | By Billy

För andra året i rad blev jag inbjuden till entreprenörskollot i Falkenberg arrangerat av Dreambuilders.se.

Just nu sitter ett antal entreprenörer och förbereder sig inför en presentation av ett eget projekt som man vill ha feedback på. Jag kommer att visa upp min reseguide till Skopelos och förhoppningsvis få massor av bra tips till förbättringar.

På schemat finns massor av bra ämnen som skall tas upp, bl.a sökmotoroptimering, affiliatemarknadsföring, tjäna pengar på nätet osv.

Mer blogginlägg om Entreprenörskollo 2011 – #ek11 kommer upp under dagarna.

10

Aug
2011

No Comments

In Allmänt
Tips

By Billy

Posta wordpressinlägg till Facebookgrupp

On 10, Aug 2011 | No Comments | In Allmänt, Tips | By Billy

Vill du ha möjlighet att posta dina blogginlägg från WordPress till Facebook? Jag letade länge innan jag hittade ett plugin som passade mig, nämligen ”Simple facebook connect” som sedan har en del underplugins där jag aktiverade SFC Publish och har numer ett nytt val när jag skriver nya inlägg på min blogg:

posta-wordpress-till-facebook

03

Aug
2011

No Comments

In Allmänt

By Billy

Webb och SEO-basket

On 03, Aug 2011 | No Comments | In Allmänt | By Billy

I måndags spelade ett fåtal tappra web/seokillar basket på Andreas bard‘s initiativ.
Vi blev 5 personer som i ca 1,5 timme spelade streetbasket mot en korg. Jag tror nog att vi alla tyckte att detta var ett perfekt sätt att avsluta jobbdagen med.

Det lär säkerligen bli flera gånger så se till att följa @andreasbard på twitter för att hålla dig uppdaterad!

Ett stort tack ska Sveriges bästa hostingföretag Glesys ha för den goda maten vi fick!

25

Jul
2011

No Comments

In Allmänt
Tips

By Billy

Få bättre överblick i Google+ med plugin

On 25, Jul 2011 | No Comments | In Allmänt, Tips | By Billy

google+

Om använder Google+ och tidigare kommer från Twitter tycker kanske att G+ är lite rörigt. Följer man folk som ofta får mycket kommentarer på sina poster, t.ex Google’s Matt Cutts så får man scrolla som en tok för att få en överblick.

Nu finns dock räddningen, ett plugin till Google Chrome som heter G+ me som gör att du endast ser inläggen på en prydligt vis och för att se kommentarerna så väljer du bara att se detaljerna för det inlägget.

Du laddar ner G+ Me här (kräver att du har Google Chrome installerat).

19

Jul
2011

2 Comments

In Allmänt

By Billy

Posta dina Google+ inlägg till twitter

On 19, Jul 2011 | 2 Comments | In Allmänt | By Billy

Nu när Google+ finns så krävs det att man skriver inlägg på ytterligare ett socialt nätverk. Här ska du få ett tips som postar allt du skriver på Google+ till twitter!

Gå in på din profil och kopiera idt för ditt konto, mitt id är t.ex: 113743441543394625241

Gå till Twitterfeed.com och registrera dig.

När du får välja vilket rss-flöde du vill använda för att posta till twitter så skriver du in http://plusfeed.appspot.com/DITTIDHÄR så min adress är http://plusfeed.appspot.com/113743441543394625241

Koppla sedan detta till ditt twitterkonto och ställ in hur ofta rss-flödet skall posta till twitter.

Lätt som en plätt, så kopplar du Google+ till Twitter :)

06

Jul
2011

One Comment

In Allmänt

By Billy

Överför pengar med iPhone till dina facebookkompisar

On 06, Jul 2011 | One Comment | In Allmänt | By Billy

Nu börjar det dyka upp en del appar som satsar på betalning med iPhone och idag gick payson ut med ett pressmeddelande att de släpper appen Payd.

Payd låter dig snabbt föra över pengar med iPhone till dina kompisar som du har på Facebook. Detta är ett perfekt sätt att betala tillbaka pengar du lånat, om någon har fått ta hela notan på en restaurang osv.
Read more…