web analytics
Image Image Image Image Image
Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Scroll to Top

To Top

Allmänt

07

Sep
2011

2 Comments

In Allmänt

By Billy

EK11 – Kollot för nätentreprenörer

On 07, Sep 2011 | 2 Comments | In Allmänt | By Billy

Nu är det äntligen dags för mig att skriva en summering av EK11, som är förkortningen av Entreprenörskollo 2011.

Kollot har nu pågått tre år i rad varav jag har blivit inbjuden (precis, invites only) de två senaste åren.

Väl nere i Falkenberg pratas det SEO, affiliate, entreprenörsskap osv samtidigt som EK-gänget umgås, grillar och lirar fotboll.

Om du följer min blogg så har du säkert läst några inlägg om EK11 där jag bland annat skrev om projekt som jag jobbade med under kolloveckan.

Likt andra unconferences (Läs mer på wikipedia) så hade vi en så kallad grid med ett schema över sessions vi skulle avverka under veckan. Här fanns ämnen som konverteringsoptimering, hur man använder facebook pages, ehandel osv osv.

Den största punkten på schemat var egna projekt, där man fick välja ut ett projekt, presentera det för deltagarna och sedan få feedback.

Jag valde min sida om Hotell i Norrköping där jag ännu inte har hunnit med att applicera den feedback jag fick. Det är lätt att bli lite blind när man kodar en hemsida och detta märktes när man fick konstruktiv kritik :)

Anders Granström fick leda den första presentationen med hans tjänst som underlättar när man vill skapa en önskelista samt bjöd på en exklusiv förhandsvisning av en ny, icke lanserad version. Jag tror nog aldrig jag har sett någon anteckna så fort som Anders, vi öste på med förslag som jag tror uppskattades (dock ej av programmeraren ;) )

Johan E Johansson som var ny för i år på kollot berättade om Fyndgatan vilket är en tjänst som hjälper besökaren att hålla reda på fynd, med procentuell prisnedgång osv. Mycket snyggt!

Benny ”Biljetten” Kvist , biljetten eftersom han äger och är grundare av tjänsten biljett.com berättade om sitt nystartade projekt som hjälper dig att hitta rätt när du ska köpa matkasse, du vet det där nya trendiga sättet att köpa mat på? Ett exempel på en populär matkasse är ju Linas matkasse som du säkert sett på tv.

Grabbarna på Dreambuilders, Andreas bard och Jakob Naredi valde att köra en brainstormingsession om bra resetjänster som vi ville ha utvecklade. Jag tänker inte skvallra om dem nu men vi kom fram till ett par fina idéer.

Jonny Elofsson pratade ganska självklart om Sveriges bästa affiliatenätverk som heter Adrecord. Vi pratade om tjänster som kan locka över mer publishers, och jag själv försöker flytta så mycket jag bara kan till Adrecord pga den underbara servicen och kunskapen som finns.

Johannes uteblev tyvärr då han gärna ville hävda sig att han tjänar pengar passivt, så han passade på att sova lite och bara köra på attityden passiv inkomst :)

Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Comments

Submit a Comment