web analytics
Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

iPhoneutvecklare

2010 blev jag anställd som iPhoneutvecklare och tänkte passa på att skriva lite om iPhoneutveckling här i min blogg. Inläggen kommer att ta upp saker man bör veta när man funderat på att börja utveckla för iPhone och hur det är att vara anställd som iPhone utvecklare. Jag jobbar för närvarande på bloggläsartjänsten bloglovin.com och kan därför inte konsulta för att göra iphoneappar, men jag kan varmt rekommendera det Stockholmsbaserade appföretaget Codebeat.se.

Vad hände?

On 07, Dec 2019 | No Comments | In Allmänt, iPhoneutvecklare, Sökmotoroptimering | By Billy

Nu var det snart 8 år sedan jag skrev något i denna blog, en plats där jag förut spenderade mycket tid tillsammans med både twitter, facebook och bloggy.

Majoriteten av min tid gick till att utveckla appar för iOS, sökordsoptimera och försöka tjäna pengar på affiliate.

Snabbspola till 2019 så har jag numer erfarenhet av att jobba med Swift för både iOS men också på serversidan (med Vapor), jag har kodat diverse tjänster där hela stacken varit i javascript (node/koa.js, react samt react native), dockerimages har byggts av en byggrobot från CircleCI som sedan har deployats till Google Cloud Services med hjälp av Kuberenetes.

Vad händer härnäst?

Jag tänkte fräscha upp mina SEO-kunskaper med allt vad det innebär. Steg 1 blir nog att börja skriva mer, Chrome har fått några bra extensions installerade för att lätt kunna se sökvolymer i Googles SERP.

Bug bounty hunting är något som legat högt upp på min ”att lära mig-lista” i flera år. Ett konto på Hackerone är skapat och jag har börjat läsa massor av buggrapporter för att få en förståelse av de vanligaste buggarna.

Vue.js lockar mig lite. React är fint men det finns en del saker jag inte är helt kompis med, och det är alltid kul att se sig omkring.

Flutter. React-native var en stor besvikelse för mig som har programmerat objective-c och Swift för iOS. Jag hoppas på att Flutter gör det bättre än RN.
Men varför skulle man vilja överge native för cross-platform? I små små startups där man vill kunna testa features snabbt så känns det inte lönt att ha två kodbaser för mobilappar (iOS och Android).

Det var allt för denna gång, hoppas det inte dröjer 8 år till innan nästa inlägg :)

12

Feb
2012

3 Comments

In iPhoneutvecklare

By Billy

När är man seniorutvecklare?

On 12, Feb 2012 | 3 Comments | In iPhoneutvecklare | By Billy

Att man som nybliven utvecklare är en junior är nog ganska lätt att förstå, men när går man egentligen över till att bli senior?

SJ gör det lätt för sig och kallar alla som är under 25 år för ungdomar och alla över 65 år för seniorer, här är det bara åldern som spelar roll.

Read more…

16

Jan
2012

No Comments

In Allmänt
iPhoneutvecklare

By Billy

Bloggen får ny design

On 16, Jan 2012 | No Comments | In Allmänt, iPhoneutvecklare | By Billy

Nu är det dags för nya tag, det är ju ändå nytt år och allt.

Min blogg får ett nytt utseende som hela tiden kommer att bättras på och jag utlovar mer blogginlägg, som förhoppningsvis kommer att vara lite längre och hålla hög kvalité.

Först ut kommer ett inlägg om mina mål för 2012 där personligt varumärke och mitt liv som iPhoneutvecklare kommer att vara två stora punkter.

Om ni undrar varför jag valde en bild på en wokpanna så är det en del av mina mål för 2012, jag ska nämligen lära mig att göra den thailändska rätten Pad thai så som den smakar i Thailand :)

Håll utkik, mitt inlägg kommer upp inom kort :)

 

Min första .me-domän och eventuellt en iOS app

On 09, Dec 2011 | No Comments | In Allmänt, iPhoneutvecklare, Projekt | By Billy

Jag har registrerat min första domänadress under toppdomänen .ME , om detta var ett klokt val vet jag inte ännu men det gick inte att hålla sig när jag såg att Hotell.me var ledig.

Read more…

05

Aug
2011

No Comments

In Apegroup
iPhoneutvecklare

By Billy

Så här lunchar vi iPhoneutvecklare

On 05, Aug 2011 | No Comments | In Apegroup, iPhoneutvecklare | By Billy

Här kommer en liten film om hur vi iPhoneutvecklare på apegroup spenderar vår lunch ;)

12

Jul
2011

No Comments

In Apegroup
iPhoneutvecklare

By Billy

Apegroup kodar med säkerhet i tankarna

On 12, Jul 2011 | No Comments | In Apegroup, iPhoneutvecklare | By Billy

En bild säger mer än 1000 ord :)
Apegroup säkerhet
@isakanklew

06

Jul
2011

3 Comments

In iPhoneutvecklare
Longboard

By Billy

iPhoneutvecklare som åker Longboard på lunchen

On 06, Jul 2011 | 3 Comments | In iPhoneutvecklare, Longboard | By Billy

Det har blivit mycket prat om longboard den senaste tiden i mitt twitterflöde, och jag ber om ursäkt om det har blivit _för_ mycket :)

Här kommer en liten ”dokumentär”-film :) om hur vi iPhoneutvecklare motionerar på lunchen för att orka med långa dagar framför datorn.

Att åka longboard tror vissa bara är en lek, men så är icke fallet, det kan absolut jämföras med andra aktiviteter som löpning exempelvis.

Här har du en fin outfit om du ska ut och åka lite longboard ;)

Tags | ,

31

Maj
2011

No Comments

In iPhoneutvecklare

By Billy

iOS 5 och OS X Lion släpps inom kort på WWDC

On 31, Maj 2011 | No Comments | In iPhoneutvecklare | By Billy

Snart är det dags för den årliga utvecklingskonferensen WWDC (world wide developer conference) som Apple anordnar i Kalifornien den 6-10 juni.

I ett pressmeddelande berättar Apple att både nya versionen av iOS (5) samt OS X Lion kommer att släppas. Ett helt underbart besked tycker jag som utvecklare, som har haft möjlighet att prova Lion ett tag och fullkomligt älskar det.

Reversed scroll och fullskärmsläget för program är två saker som är väldigt bra/användbara funktioner. Jag har till och med laddat ner ett litet program till Snow Leopard för att få felvänd scroll, så mycket gillar jag det :)

Så över till iOS 5, jag är väldigt dåligt påläst om rykten inför nya iOS men jag litar på att Apple kan ge oss iPhoneutvecklare något kul att pilla med, så vi kan bli ännu lite mer kreativa ;)

En snabb googling tar mig till en artikel skriven av idg som säger att iOS 5 med stor sannolikhet inte kommer att komma till iPhone 3GS vilket inte är en så tokig gissning med tanke på tidigare släpp av nya iOS-versioner bara har fungerat på de senare versionerna av iPhone.

Om det kommer en ny iPhone inom kort? Det har jag ingen aning om men jag hoppas verkligen den får NFC i så fall.

27

Maj
2011

No Comments

In iPhoneutvecklare

By Billy

Facebook för iPhoneutvecklare – se upp!

On 27, Maj 2011 | No Comments | In iPhoneutvecklare | By Billy

Jobbar du som iPhoneutvecklare och använder dig av Facebook på något vis?

Som bekant så bundlas din app med ett applikationsid för din Facebook app, och för att i efterhand ändra det id’t så måste du uppdatera din app och hoppas på att dina användare laddar ner uppdateringen.

Så varför ”Se upp!” i rubriken?
Facebook har en tendens att blockera appar som inte följer deras policy och den kan ses som rätt luddig ibland. Om din facebook app bli bannad så får du försöka överklaga och få tillbaka din app eller helt enkelt skapa en ny facebookapp och sedan uppdatera din iPhoneapplikation med nya appnycklarna.
Read more…

23

Maj
2011

One Comment

In Apegroup
iPhoneutvecklare

By Billy

Fast anställd som iPhoneutvecklare

On 23, Maj 2011 | One Comment | In Apegroup, iPhoneutvecklare | By Billy

Man brukar säga att tiden går fort och det känns verkligen inte länge sedan jag skrev att jag blev anställd som iPhoneutvecklare, i måndags förra veckan hade jag jobbat 6 månader som iPhoneutvecklare på apegroup och skrev på papper för att bli fast anställd. Det känns väldigt bra och det känns som om jag ger mig in i rätt bransch.

Under mina första 6 månader så har jag lärt mig så fruktansvärt mycket om apputveckling och skillnaden mellan att utveckla för webben mot att utveckla till mobiltelefoner.
Read more…