web analytics
Image Image Image Image Image
Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Scroll to Top

To Top

iPhoneutvecklare 2010 blev jag anställd som iPhoneutvecklare och tänkte passa på att skriva lite om iPhoneutveckling här i min blogg. Inläggen kommer att ta upp saker man bör veta när man funderat på att börja utveckla för iPhone och hur det är att vara anställd som iPhone utvecklare. Jag jobbar för närvarande på bloggläsartjänsten bloglovin.com och kan därför inte konsulta för att göra iphoneappar, men jag kan varmt rekommendera det Stockholmsbaserade appföretaget Codebeat.se.

27

Maj
2011

No Comments

In iPhoneutvecklare

By Billy

Facebook för iPhoneutvecklare – se upp!

On 27, Maj 2011 | No Comments | In iPhoneutvecklare | By Billy

Jobbar du som iPhoneutvecklare och använder dig av Facebook på något vis?

Som bekant så bundlas din app med ett applikationsid för din Facebook app, och för att i efterhand ändra det id’t så måste du uppdatera din app och hoppas på att dina användare laddar ner uppdateringen.

Så varför ”Se upp!” i rubriken?
Facebook har en tendens att blockera appar som inte följer deras policy och den kan ses som rätt luddig ibland. Om din facebook app bli bannad så får du försöka överklaga och få tillbaka din app eller helt enkelt skapa en ny facebookapp och sedan uppdatera din iPhoneapplikation med nya appnycklarna.

Hur löser man då detta?
Gå igenom facebooks best practices för att se hur postning till wall osv skall ske.
Någon som kan vara lite riskabelt och mer krävande av dig som utvecklare är att skapa en webservice som skickar facebook-appnyckeln till din app, vilket gör att du kan byta ut den utan att användaren skall behöva uppdatera själva iPhoneappen.

Anledningen att jag skriver detta är att det har hänt en app jag har varit involverad i och letar frenetiskt efter en bra lösning på detta problem, skapat av Facebooks autospambot.

Jag skall försöka hålla er uppdaterade inom ämnet så gott som de går..

Mer läsning om avstängda Facebook appar kan du läsa här

Over and out!

Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Submit a Comment