web analytics
Image Image Image Image Image
Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Scroll to Top

To Top

Apegroup Apegroup är ett av sveriges största företag som sysslar med Android, iPad och iPhoneutveckling. Jag blev anställd på apegroup i november 2011 som iPhoneutvecklare och kommer dela med mig av mitt arbete här på min blogg.

23

Maj
2011

One Comment

In Apegroup
iPhoneutvecklare

By Billy

Fast anställd som iPhoneutvecklare

On 23, Maj 2011 | One Comment | In Apegroup, iPhoneutvecklare | By Billy

Man brukar säga att tiden går fort och det känns verkligen inte länge sedan jag skrev att jag blev anställd som iPhoneutvecklare, i måndags förra veckan hade jag jobbat 6 månader som iPhoneutvecklare på apegroup och skrev på papper för att bli fast anställd. Det känns väldigt bra och det känns som om jag ger mig in i rätt bransch.

Under mina första 6 månader så har jag lärt mig så fruktansvärt mycket om apputveckling och skillnaden mellan att utveckla för webben mot att utveckla till mobiltelefoner.

Först och främst så är minneshanteringen otroligt viktig och inget man behöver tänka på när man jobbar med hemsidor. Man kan inte bara ta allokera upp massor utav minne utan att sedan frigöra det, vid tillfälle får man en minnesvarning och sedan kommer troligtvis appen att krascha. Just minneshantering är något jag hela tiden försöker bli bättre på för att prestandan i en iPhoneapp skall vara så snabb och stabil som möjligt.

Det andra som slår mig är att testning är otroligt viktigt när man utvecklar en iPhoneapp. Först och främst, det självklara: En app skall fungera när man lanserar den, men det som är den stora anledningen till att jag anser att testning är så viktigt av en app är att när du har lanserat den på app store så finns det ingen möjlighet att tvinga användaren att ladda ner en uppdatering.

Ett litet exempel: Om du lanserar en hemsida med ett stavfel så går du in i din editor och rättar till det. När besökaren kommer till din sida nästa gång så är det löst, han/hon kanske inte ens har hunnit märka av stavfelet.

Om du släpper en app med ett stavfel som laddas ner av x antal tusen personer så kommer dessa att se detta stavfel var enda gång de använder sig av appen. När du har rättat till ditt stavfel så ska Apple granska och godkänna din uppdatering innan den lanseras. Efter det är det upp till användaren om en uppdatering skall laddas ner. Det hör också till saken att en stor del av iPhoneanvändarna inte ens vet att appar kan uppdateras.

Detta var ett exempel på om du gör ett stavfel i en app, föreställ dig i stället om det finns allvarliga fel i appen, då är det lätt att tappa användare samt att få dåliga recensioner i app store.

Jag har självklart lärt mig mer än det här, nu valde jag att lyfta fram det viktigaste och när jag är klar med det projektet jag nu jobbar med så sitter jag som jag skrev i ett tidigare inlägg på ett flyg mot Usa och kanske kan skriva lite mer vad jag har lärt mig sedan jag blev anställd som iPhoneutvecklare.

Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Comments

  1. Man får gratulera Billy :) Med en sådan gigantisk marknad gäller det att ta så stor del du kan av den!

Submit a Comment