web analytics
Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Om Billy

Billy Öhgren är 24år och jobbar som iPhoneutvecklare.

Den här sidan byggs av mig som projektarbete i kursen webbteknisk introduktion.

Här kommer presentationen av projektet:

Billy Öhgren – En blogg i marknadsföringssyfte!

Fenomenet blogg var till en början en digital dagbok, men har fram tills idag utvecklats till något mer. Idag är bloggandet ett sätt att marknadsföra sig själv eller det företag man jobbar på. Om man har webben som arbetsplats så kan en blogg användas som ett CV och vara en utmärkt presentation av sig själv, sina referenser, och lyfta fram vem man faktiskt är som person.

Mål och beskrivning

Projektets mål är att skapa en blogg som ger ett seriöst och personligt intryck av mig, Billy Öhgren, samt ge en tydlig överblick vad gällande mina tidigare erfarenheter och referenser. Syftet med bloggen är också att spegla min kreativa sida, och självklart vill jag att den ska vara intresseväckande för besökare eller potentiell kund/ arbetsgivare.
Förutom den traditionella bloggfunktionen kommer min hemsida även innehålla undersidor i form av referenser (tidigare anställningar, tidigare kunder), portfolio (hemsidor och fotografering), info om Billy samt kontaktinformation med kontaktformulär.

Metod

Sidan kommer att skapas i Open Source- systemet WordPress och kommer att valideras enligt standarden xhtml 1.0 strict. Vad gällande designen så flödar fantasin i huvudet, som sedan blir idéer och ritningar på ett skissblock, och därefter blir det hela verklighet med hjälp av Photoshop och CSS.

Begränsningar

Detta projekt är först och främst tidsbegränsat. Trettio timmar är fullt tillräckligt med tid för att skapa en blogg, men tiden är dyrbar och räcker inte till för hur många funktioner som helst. Därför har jag valt att lägga ner mer tid och energi på ett fåtal funktioner, trots att jag egentligen skulle vilja utveckla fler.

Tidigare version

Den första versionen av bloggen finns på adressen billyohgren.blogspot.com som tyvärr har vissa restriktioner. Genom att flytta bloggen till en egen server med verktyget WordPress så försvinner de begränsningar som den tidigare sidan hade.