web analytics
Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Projekt

01

Dec
2012

No Comments

In Projekt

By Billy

Uppackning av Tellstick Net (Unboxing)

On 01, Dec 2012 | No Comments | In Projekt | By Billy

Förra söndagen bestämde jag mig för att ta tag i det smarta hemmet igen, beställde mig en Tellstick Net från www.lohelectronics.se och den fanns att hämta på posten redan på tisdagen!

Jag tänkte bara dela med mig av uppackningen av Tellsticken och meddela att jag har beställt en Raspberry-pi samt skal till den från Roliga prylar som bör finnas på posten nu på tisdag.

Jag kommer nog skriva lite mer om Tellsticken när jag har provat den men den spontana känslan var att byggkvalitén inte var som att hålla i en Appleprodukt. Den kändes väldigt plastig men eftersom den ändå bara ska ligga gömd i en låda bredvid min router så spelar det inte så stor roll.

Det som gjorde mig positivt överraskad var innehållet i lådan, usbkabel, elkontakt samt nätverkssladd.
Jag hade nog bara förväntat mig själva enheten + kanske en elkontakt.

Priset? 804kr inkl frakt.

26

Nov
2012

No Comments

In Projekt

By Billy

Tellstick Net , första steget till ett ”smart hem”

On 26, Nov 2012 | No Comments | In Projekt | By Billy


Nu är det dags att ta tag i detta på riktigt och införskaffa prylar till mitt kommande ”smarta hem”. För 7-8 år sedan ville jag bygga mig ett system som kunde styra alla lampor hemma, ha koll på när posten kommer, skrika till när badvattnet har nått en speciell nivå och ha stenkoll på spisen.

Jag kom så långt att jag skruvade isär en fjärrkontroll till de billiga trådlösa strömbrytarna från Clas Ohlson, monterade på komponenter som slutade i en seriell kontakt jag kopplade in i min dator (ingen usb här inte :) ).

Efter lite programmerande så hade jag ett program som kunde kontrollera lamporna i min familjs lägenhet, men sen dog projektet ut…

När minidatorn Raspberry-Pi lanserades väcktes mitt intresse igen av att göra något kul, men vad? Skulle jag ta tag i kodspråket ”Python” igen och göra något kul? Nä, det rann ut i sanden och jag sålde mina TVÅ stycken Raspberry-Pi.

I slutet av förra veckan plingar det till på Skype där en fd. kollega frågar om jag hade min Pi kvar och om den var till salu, målet var att integrera en Tellstick net för att kunna styra lamporna hemma. DÅ, då kom gnistan tillbaka och idéerna sprutade i mitt huvud. Det tog några dagar sedan bestämde jag mig, närmare bestämt igår kväll, en beställning på en Tellstick net var lagd och nu väntar jag ivrigt på att få testa hur allt fungerar.

Steg ett blir att testa hur Tellsticken fungerar med mina gamla fjärrstyrda uttag från Clas Ohlson, vilket ska fungera bra.

När allt är på plats och jag kan styra lamporna från Tellstickens egna mjukvara så tänker jag prova att jobba mot deras API för att hitta på lite mer avancerade saker. Tänk att få vakna till lampor som dimmrar upp samtidigt som någon väl vald musik spelas från spotify?

Steg 2 är att jag ska införskaffa en ny Raspberry-Pi alternativt en Cubieboard (Cubeboard.org) om den finns redo att köpas. Då kommer jag installera SiriProxy för att styra allt via Siri på min iPhone och ha möjlighet att styra hela mitt hem även när jag inte är hemma.

Min tanke är att det sedan skall vara ”klart” och inte behöva pilla på det i tid och otid bara för att det skall fungera.

Några intressanta personer att följa på Twitter (förutom mig då :o ) är Patrik Spathon (@spathon) , Love Nyberg (@jacksoncage), Maciej Swic (@maciekish) samt Pontus Abrahamsson (@pontusab) som alla är duktiga när det gäller Raspberry-Pi och jag tror att alla dessutom har införskaffat en Tellstick också.

Som alltid vill jag ha mer tid till att blogga, speciellt då jag jobbar på den bästa bloggläsartjänsten bloglovin’ men tiden är knaper och jag vet inte alltid vad jag ska skriva om. Billy.nu är också igång men behöver putsas lite med finare tema och fler inlägg :)

Följ den här bloggen på bloglovin’

29

Dec
2011

No Comments

In Projekt
Tips

By Billy

Framkalla foto gratis

On 29, Dec 2011 | No Comments | In Projekt, Tips | By Billy

Har du bilder på din dator som du är sugen på att framkalla?

Det är kanske extra lägligt nu efter jul att framkalla foto och är det inte ännu bättre om du kan framkalla bilder gratis? Då vill jag tipsa om min sida som listar alla företag som erbjuder dig att framkalla foto gratis mot att du betalar frakten, helt ok enligt mig :)

Adressen till sidan är www.framkalla.net

Min första .me-domän och eventuellt en iOS app

On 09, Dec 2011 | No Comments | In Allmänt, iPhoneutvecklare, Projekt | By Billy

Jag har registrerat min första domänadress under toppdomänen .ME , om detta var ett klokt val vet jag inte ännu men det gick inte att hålla sig när jag såg att Hotell.me var ledig.

Read more…

18

Aug
2011

No Comments

In Projekt

By Billy

Nytt projekt på ek11 – Ölprovning

On 18, Aug 2011 | No Comments | In Projekt | By Billy

Jag smygstartar lite lätt att skriva om det projekt som jag kommer lägga krut på i morgon när jag vaknar och det är en hemsida om ölprovning.

Öl är gott och det är jag inte ensam om att tycka :) därför tänkte jag tipsa om bl.a ölprovning i Stockholm och skriva vad man kan göra för att anordna en ölprovning hemma.

Just nu är jag i stadiet att allt är installerat och nu krävs det att jag skriver en del texter, lägger in bilder och piffar till temat lite extra :)

16

Aug
2011

No Comments

In Projekt

By Billy

Hotell i Norrköping blev mitt ek11projekt

On 16, Aug 2011 | No Comments | In Projekt | By Billy

Idag var det presentation av egna projekt på ek11 och jag valde till slut att visa upp min sida om hotell i Norrköping för att få lite feedback om design, upplägg och tips för att öka konverteringsgraden.

Nu är listan fylld med punkter som ska åtgärdas och sedan kommer förhoppningsvis sidan kännas lite mer komplett.

Mer uppdateringar från ek11 kommer under veckan!

25

Maj
2011

No Comments

In Projekt
Tips

By Billy

Twinglysök – hitta artiklar med twingly

On 25, Maj 2011 | No Comments | In Projekt, Tips | By Billy

Jag vet att en del av mina läsare använder sig av Twingly för att få länkar till sina bloggar/sidor. Det finns sedan tidigare sökmotorer för att hitta artiklar bland twinglys partners men jag har ännu inte hittat någon komplett, så jag fixade ihop en själv.
Read more…

26

Aug
2010

No Comments

In Projekt

By Billy

Tillbehör till iPhone fortsätter sälja!

On 26, Aug 2010 | No Comments | In Projekt | By Billy

Det ett tag sedan jag skrev om ehandel och jag ska försöka bättra mig!

Nu är det ungefär ett halvår sedan jag startade min butik för tillbehör till iphone och den senaste månaden har försäljningen verkligen gått uppåt, om detta har något mer lanseringen av iPhone 4 kan jag inte svara på.

Read more…

16

Jun
2010

One Comment

In Projekt
Utbildning

By Billy

Fest, tips och ehandel!

On 16, Jun 2010 | One Comment | In Projekt, Utbildning | By Billy

Sommaren och lov är här, tack och lov!

Det här är mitt första sommarlov sedan jag gick ut gymnasiet (4-5 år sedan) och det är inte riktigt ”som förr”.

Den 4e juni tog gymnasieeleverna på Lidingö studenten och jag fick äran/chansen/stå-ut-med att få åka studentflak. Jag kan nog garantera att det här var sista gången :) Kul var det men kallt och bra svinigt.

På kvällen bar det av till webbparty hos Dreambuilders i deras nya lokaler på ringvägen. Andreas Bard och Jakob Naredi bjöd på öl, tilltugg och trevlig stämning.

Dreambuilders har nyligen lanserat en sida där du kan söka efter Billiga resor, perfekt inför semestern, du hittar den på adressen resebokningen.se.

Om du är intresserad av att tjäna pengar på internet så kan jag samtidigt tipsa om Andreas Bard’s video om affiliatemarknadsföring.

Så vad händer på sommarlovet då?

Ett lov är ju ett lov och då ska man vara ledig.

När det var dags att söka sommarkursen i våras så chansade jag och sökte in till en kurs i iPhoneutveckling på Umeå universitet. Anledningen till att jag skriver chansade var för att jag på flera håll hade hört att det skulle vara nästan omöjligt att komma in med tanke på antalet som sökte.

Gissa vad? Jag kom in! Wihoo , in med ny och bra kunskap, ut med allt vad ledighet heter :)

Nu är det dock så att kursen är på halvfart och utan föreläsningar, dvs bara uppgifter som skall göras och självstudier är lite min grej. Fram tills nu har jag också satsat en del på ehandel och min första butik som säljer iPhone-tillbehör, vilket du inte kan ha missat om du följer min blogg eller mitt twitterflöde.

Så varför ehandel?

Jag har ett stort intresse för att lära mig nya saker och efter att ha provat på SEO kombinerat med affiliatemarknadsföring så kom jag fram till att det vore kul att sköta allt själv istället. Det är så kul att jag skriver ner alla nya erfarenheter och sedan analyserar vad som gick bra/dåligt/fel och vad som kan göras bättre i senare projekt.

En sak som jag verkligen har kommit fram till är att erfarenheter är inget man kan läsa sig till. Tro mig, jag har läst mycket om ehandel, i forum, i bloggar, guider osv. Det är först efter jag har fått prova på att driva en butik som jag verkligen känner mig någorlunda klar i hur det funkar.

Nästa steg?

Nästa steg är att satsa hårdare på marknadsföringen av min butik. Kanske startar jag en till nischad nätbutik?

Fokusen de kommande veckorna kommer att ligga på semester och sommarkursen för i höst hoppas jag på att få utveckla skarpa iPhoneappar. Till min hjälp har jag Gurun inom iPhoneutveckling, Anders Färdigh :) som ska ha ett stort tack för att jag får störa med frågor lite då och då..

Tags | , ,

Ehandel, plugg och iSommarlov

On 10, Maj 2010 | No Comments | In iPhoneutvecklare, Projekt, Utbildning | By Billy

Nu har det varit tyst i bloggen ett tag, det står inte stilla i mitt liv, snarare tvärtom!

Read more…

Tags | , , , , , ,