web analytics
Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Sökmotoroptimering

Sport, tech och att göra det man brinner för

On 12, Dec 2019 | No Comments | In Sökmotoroptimering, Tjäna pengar | By Billy

Under alla år som jag härjat runt på internet så har jag alltid haft något projekt för mig. Det har varit att läsa på (och utöva) hur man överklockar sin dator, tjänar pengar på att få folk att klicka på annonser (Tänk att man förr i tiden kunde få flera kronor för ett klick), installera massor av wordpress-sidor och ranka högt på google, lära mig programmera “på riktigt” osv.

 

Allt detta har haft en tydlig röd tråd för mig, det har varit intressestyrt. Ingen har berättat för mig vad jag ska göra och jag tror det är nyckeln till att orka driva sina projekt.

 

Så varför nämner jag sport i rubriken? De som känner mig vet att jag inte har koll på sport, jag vet inte rimligtvis varför någon bär en sverigetröja på gatan (när vet visar sig vara VM-final) eller kan svara på vilket lag Zlatan just nu spelar i.

 

En person som agerat lite mentor gällande internetbusiness och sökordsoptiomering är Anders Granström. Jag fick, väldigt tidigt i min karriär, en inbjudan till en liten tillställning som kallades entreprenörskollo där en grupp av väldigt duktiga affiliate och SEO-människor medverkade. Andreas Bard, som också varit en stor inspirationskälla när det kommer till att göra affärer på nätet var en av initiativtagarna och att få “komma in i gänget” är något jag är evigt tacksam för.

 

Tillbaka till Anders, sporten och drivet.

Han har sedan länge drivit temasidor om fotbolls-em och vm (och kanske OS och SM och allt vad det kan tänkas heta? :D ) som har mötts av glada besökare men har också krävt en stor mängt manuellt arbete. Det manuella arbetet är oftast ett måste i början, och kan ibland vara mycket smart istället för att automatisera sådant som man ännu inte vet ska bli populärt. Något som Silicon Valley-guden Paul Graham har skrivit i sin text “Do things that don’t scale” (väldigt läsvärd!).

 

Nästa steg för Anders sidor var att automatisera livereferat, något man kan se på hans undersida Liveuppdatering fotboll . Allt är helt AI-baserat och ligger rätt i tiden, och så kan han samtidigt skryta om att han använder AI :)

 

Så vad gör man för att bredda sin verksamhet, med liknande plattform och strategi? Man hittar en ny vertikal såklart! :) Att göra en helt automatiskt uppdaterad SHL tabell på systersidan hockeyresultat.se visar sig vara en stor hitt (iaf om man ska tro besökarsiffrorna).

Att man lyckas göra så pass mycket skräddarsytt, smälla in automatisering och AI i en plattform som WordPress känns imponerande. Jag har själv funderat på hur man bibehåller en bra plattform för skribenter men samtidigt väver in lite out-of-the-box-funktioner och det tycker jag Anders har lyckats bra med hittills.

Som icke sportintresserad måste jag säga att jag är väldigt imponerad över det driv och uthållighet som Anders har haft med alla sina sportinriktade sidor han har startat och drivit genom åren.

Vad vill jag få sagt med allt detta babblande?

  1. Jobba med något du brinner för!
  2. Automatisera inte innan du vet att du har skapat något som folk faktiskt vill ha (Paul Graham )
  3. AI är coolt, något jag borde lära mig :)
  4. Läs mer om Anders affärsresa på Superandy.se

Vad hände?

On 07, Dec 2019 | No Comments | In Allmänt, iPhoneutvecklare, Sökmotoroptimering | By Billy

Nu var det snart 8 år sedan jag skrev något i denna blog, en plats där jag förut spenderade mycket tid tillsammans med både twitter, facebook och bloggy.

Majoriteten av min tid gick till att utveckla appar för iOS, sökordsoptimera och försöka tjäna pengar på affiliate.

Snabbspola till 2019 så har jag numer erfarenhet av att jobba med Swift för både iOS men också på serversidan (med Vapor), jag har kodat diverse tjänster där hela stacken varit i javascript (node/koa.js, react samt react native), dockerimages har byggts av en byggrobot från CircleCI som sedan har deployats till Google Cloud Services med hjälp av Kuberenetes.

Vad händer härnäst?

Jag tänkte fräscha upp mina SEO-kunskaper med allt vad det innebär. Steg 1 blir nog att börja skriva mer, Chrome har fått några bra extensions installerade för att lätt kunna se sökvolymer i Googles SERP.

Bug bounty hunting är något som legat högt upp på min ”att lära mig-lista” i flera år. Ett konto på Hackerone är skapat och jag har börjat läsa massor av buggrapporter för att få en förståelse av de vanligaste buggarna.

Vue.js lockar mig lite. React är fint men det finns en del saker jag inte är helt kompis med, och det är alltid kul att se sig omkring.

Flutter. React-native var en stor besvikelse för mig som har programmerat objective-c och Swift för iOS. Jag hoppas på att Flutter gör det bättre än RN.
Men varför skulle man vilja överge native för cross-platform? I små små startups där man vill kunna testa features snabbt så känns det inte lönt att ha två kodbaser för mobilappar (iOS och Android).

Det var allt för denna gång, hoppas det inte dröjer 8 år till innan nästa inlägg :)

14

Aug
2012

3 Comments

In Sökmotoroptimering

By Billy

SEO-dilemma, byta språk på bloggen?

On 14, Aug 2012 | 3 Comments | In Sökmotoroptimering | By Billy

Sedan en tid tillbaka så står jag som ägare utav domännamnnet billy.nu och tänkte starta en blogg där. Jag har redan idag två stycken twitterkonton, ett på svenska och ett på engelska. Nu tänkte jag ta steget att dela upp bloggen på två adresser och i två språk.

Som jag ser det så är det inte riktigt ett alternativ att driva en engelsk blogg på en .nu-adress och då återstår upplägget att billyohgren.com får bli min engelska blogg/sida och billy.nu får ta över efter den här bloggen.

Hur gör jag detta för att inte tappa någon SEO-kraft från billyohgren.com de sidor som får länkar härifrån just nu?
Ska jag, spara alla svenska inlägg på billyohgren.com och skriva alla nya inlägg på engelska?
Bör jag ställa in Engelska som språk i Google Webmaster tools?

Jag uppskattar all hjälp jag kan få, då jag har varit lite inaktiv inom SEO-branschen det senaste året (fy fy, ändring utlovas).

26

Jun
2011

6 Comments

In Sökmotoroptimering

By Billy

Jakten på ett bra SEO-verktyg

On 26, Jun 2011 | 6 Comments | In Sökmotoroptimering | By Billy

Att dygnet har 24 timmar, varken mer eller mindre, är inget nytt. Det finns mycket man vill göra och för lite tid. Då gäller det att ta vara på den tid man har och kanske optimera det man gör och frigöra lite tid.

Detta kan göras på olika sätt:

-Outsourca det du själv inte gör så bra
-Outsourca allt
-Automatisera allt som går att automatisera
-Säkert massor av annat som jag nu inte kommer på :)

Vad jag nu har ställt in siktet på är att automatisera allt som är möjligt. Jag har tidigare outsourcat artikelskrivandet då det tar på tok för lång tid för mig och om jag istället jobbar med det jag kan så sparar jag in fruktansvärt mycket tid :)
Read more…