web analytics
Image Image Image Image Image
Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Scroll to Top

To Top

Sökmotoroptimering

26

Jun
2011

6 Comments

In Sökmotoroptimering

By Billy

Jakten på ett bra SEO-verktyg

On 26, Jun 2011 | 6 Comments | In Sökmotoroptimering | By Billy

Att dygnet har 24 timmar, varken mer eller mindre, är inget nytt. Det finns mycket man vill göra och för lite tid. Då gäller det att ta vara på den tid man har och kanske optimera det man gör och frigöra lite tid.

Detta kan göras på olika sätt:

-Outsourca det du själv inte gör så bra
-Outsourca allt
-Automatisera allt som går att automatisera
-Säkert massor av annat som jag nu inte kommer på :)

Vad jag nu har ställt in siktet på är att automatisera allt som är möjligt. Jag har tidigare outsourcat artikelskrivandet då det tar på tok för lång tid för mig och om jag istället jobbar med det jag kan så sparar jag in fruktansvärt mycket tid :)

Om du, precis som jag, driver en drös med hemsidor så vet du att detta kräver underhåll och framför allt i sökmotoroptimeringssyfte. Med något halvtaskigt exceldokument med uppradade domänadresser så söker man efter sin position på Google, kollar upp inlänkar, försöker se vad som kan optimeras, allt detta för VARJE projekt.

Detta är väldigt enformigt och tar upp på tok för mycket tid och det är där ett SEO-verktyg kan hjälpa till, hoppas jag.

Just nu sitter jag med testversionen av SEO powersuite från link-assistant som gör det jag vill att den ska, men jag vet inte om jag är övertygad ännu.

Vad jag letar efter är ett verktyg där jag kan:

Lägga in alla projekt jag driver.
Specificera x antal sökord per projekt.
Få ut alla inlänkar per projekt.
Lägga in konkurrenter samt ”spionera” på dess inlänkar
Självklart kunna spara allt för att sedan ha kvar allt när jag öppnar upp programmet nästa gång.

Det skulle även kunna vara fint att:

Göra en onpageanalys likt verktyget från sökmotorkonsult.se
Ha en app till iphone/ipad.
Integrera google webmaster tools på ett smidigt sätt
Google analytics/statcounter

Mycket av detta gör SEO Powersuite men jag har ännu inte hittat om man kan få en bra överblick på ALLA projekt på samma sida. Som det är nu så får varje projekt en egen flik vilket gör att man måste klicka sig igenom (i mitt fall) 20st flikar för att se hur alla projekt mår.

Har du tips på ett SEO-verktyg som kanske kan passa in på mina önskemål? Kommentera gärna!

Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Comments

 1. Använder mig själv lite smått av SEO powersuite dock är min stora favorit seomoz då det finns massvis av verktyg, man kan lägga upp sidorna i kampanjer där allt crawlas. Det är helt enkelt super

 2. Använder själv Raven Tools, men även där är sajterna/bloggarna uppdelade på olika flikar. Annars är jag mycket nöjd med programmet.

 3. Är inne på samma sak som dig. Jag har just signat upp på sescout.com. Verkar vara många som kör den. Nu har jag bara provat den ett par dagar men allt verkar ok. Den är rätt trevlig faktiskt.

  Har dock sett några trådar på nätet att den inte alltid skall visa exakt men de få sidor jag testat verkar stämma iaf. Är ju gratis att köra igång med så du kan ju ta den på en test runda.

 4. Hej!

  @Thomas – Är sescount.com ett gratisverktyg?

  /Fredrik

 5. Jag använder SEO Powersuite, eller rättare sagt delar av den sedan en tid tillbaka. Det är främst Rank Tracker och LinkAssistant jag använder för mina 15 webbplatser. Jag tycker det är bra verktyg som man spar mycket tid med, och för mig som gör detta ”vid sidan av” är det värt mycket.

  Jag har dock ännu en hel del outforskat när det gäller dessa verktyg och skulle som dig Billy, vilja ha en bra översikt av alla projekt på en och samma sida. Dock tycker jag att verktygen är värda pengarna. Tänk bara på att efter de 6 första månaderna måste du sedan månadsvis betala ca. 40:- per verktyg för att fortsätta få uppdateringar till verktygen. Det kallas för SEO PowerSuite Live! Plan.

 6. @ Fredrik – Nej det är det inte. Eller ja, det är gratis så länge du bara kollar in 10 sökord / 10 webbplatser.. sedan kostar det.

Submit a Comment