web analytics
Image Image Image Image Image
Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Scroll to Top

To Top

Sökmotoroptimering

14

Aug
2012

3 Comments

In Sökmotoroptimering

By Billy

SEO-dilemma, byta språk på bloggen?

On 14, Aug 2012 | 3 Comments | In Sökmotoroptimering | By Billy

Sedan en tid tillbaka så står jag som ägare utav domännamnnet billy.nu och tänkte starta en blogg där. Jag har redan idag två stycken twitterkonton, ett på svenska och ett på engelska. Nu tänkte jag ta steget att dela upp bloggen på två adresser och i två språk.

Som jag ser det så är det inte riktigt ett alternativ att driva en engelsk blogg på en .nu-adress och då återstår upplägget att billyohgren.com får bli min engelska blogg/sida och billy.nu får ta över efter den här bloggen.

Hur gör jag detta för att inte tappa någon SEO-kraft från billyohgren.com de sidor som får länkar härifrån just nu?
Ska jag, spara alla svenska inlägg på billyohgren.com och skriva alla nya inlägg på engelska?
Bör jag ställa in Engelska som språk i Google Webmaster tools?

Jag uppskattar all hjälp jag kan få, då jag har varit lite inaktiv inom SEO-branschen det senaste året (fy fy, ändring utlovas).

Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Comments

 1. Den smidigaste lösningen för användarna vore troligtvis att köra en 301 på dina svenska inlägg till den nya bloggen. Nackdelen blir att du då för över kraften till Billy.nu istället för denna domänen. Frågan är dock hur många inlänkar du egentligen har fått till inläggen och om det spelar så stor roll eller om det främst är förstasidan som fått länkar.

 2. Oavsett länkar, så skulle jag säga att du bör flytta allt innehåll på den här domänen till den nya, göra 301 redirect på alla URL:er som används nu, förutom de som kommer användas i den nya bloggen.
  Det gör att du tydligt visar för Google att innehållet har flyttats, och de som kommer in direkt till ett inlägg som har funnit på den här bloggen, hittar rätt direkt.

  Angående inställningarna i Webmaster Tools, så ställer man geografisk målgrupp, inte språk där. Om syftet är att ranka i ett visst land, så tycker jag absolut att du ska ställa in det. Om du däremot vill ranka i flera länder, USA och UK till exempel, eller för sökningar på engelska i Sverige, så skulle jag rekommendera att istället ange språket i en meta-tagg.

  Lycka til!

 3. +1 på Aarons förslag.

  Som Tim Berners-Lee sade; ”What makes a cool URI? A cool URI is one which does not change.” :)

Submit a Comment