web analytics
Image Image Image Image Image
Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Scroll to Top

To Top

Sökmotoroptimering

Sport, tech och att göra det man brinner för

On 12, Dec 2019 | No Comments | In Sökmotoroptimering, Tjäna pengar | By Billy

Under alla år som jag härjat runt på internet så har jag alltid haft något projekt för mig. Det har varit att läsa på (och utöva) hur man överklockar sin dator, tjänar pengar på att få folk att klicka på annonser (Tänk att man förr i tiden kunde få flera kronor för ett klick), installera massor av wordpress-sidor och ranka högt på google, lära mig programmera “på riktigt” osv.

 

Allt detta har haft en tydlig röd tråd för mig, det har varit intressestyrt. Ingen har berättat för mig vad jag ska göra och jag tror det är nyckeln till att orka driva sina projekt.

 

Så varför nämner jag sport i rubriken? De som känner mig vet att jag inte har koll på sport, jag vet inte rimligtvis varför någon bär en sverigetröja på gatan (när vet visar sig vara VM-final) eller kan svara på vilket lag Zlatan just nu spelar i.

 

En person som agerat lite mentor gällande internetbusiness och sökordsoptiomering är Anders Granström. Jag fick, väldigt tidigt i min karriär, en inbjudan till en liten tillställning som kallades entreprenörskollo där en grupp av väldigt duktiga affiliate och SEO-människor medverkade. Andreas Bard, som också varit en stor inspirationskälla när det kommer till att göra affärer på nätet var en av initiativtagarna och att få “komma in i gänget” är något jag är evigt tacksam för.

 

Tillbaka till Anders, sporten och drivet.

Han har sedan länge drivit temasidor om fotbolls-em och vm (och kanske OS och SM och allt vad det kan tänkas heta? :D ) som har mötts av glada besökare men har också krävt en stor mängt manuellt arbete. Det manuella arbetet är oftast ett måste i början, och kan ibland vara mycket smart istället för att automatisera sådant som man ännu inte vet ska bli populärt. Något som Silicon Valley-guden Paul Graham har skrivit i sin text “Do things that don’t scale” (väldigt läsvärd!).

 

Nästa steg för Anders sidor var att automatisera livereferat, något man kan se på hans undersida Liveuppdatering fotboll . Allt är helt AI-baserat och ligger rätt i tiden, och så kan han samtidigt skryta om att han använder AI :)

 

Så vad gör man för att bredda sin verksamhet, med liknande plattform och strategi? Man hittar en ny vertikal såklart! :) Att göra en helt automatiskt uppdaterad SHL tabell på systersidan hockeyresultat.se visar sig vara en stor hitt (iaf om man ska tro besökarsiffrorna).

Att man lyckas göra så pass mycket skräddarsytt, smälla in automatisering och AI i en plattform som WordPress känns imponerande. Jag har själv funderat på hur man bibehåller en bra plattform för skribenter men samtidigt väver in lite out-of-the-box-funktioner och det tycker jag Anders har lyckats bra med hittills.

Som icke sportintresserad måste jag säga att jag är väldigt imponerad över det driv och uthållighet som Anders har haft med alla sina sportinriktade sidor han har startat och drivit genom åren.

Vad vill jag få sagt med allt detta babblande?

  1. Jobba med något du brinner för!
  2. Automatisera inte innan du vet att du har skapat något som folk faktiskt vill ha (Paul Graham )
  3. AI är coolt, något jag borde lära mig :)
  4. Läs mer om Anders affärsresa på Superandy.se
Follow on Bloglovin

Det finns inga liknande inlägg.

Submit a Comment